Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μαριονέτες με στυλ!

Σας έχει τύχει οι rock stars στην πίστα να σας φαίνονται μαριονέτες;
της Δέσποινας Γερασιμίδου

Σαν μαριονέτες αφήνουν τα σώματά τους στο ρυθμό της μουσικής και οι χορευτές της ομάδας Rootlessroot. Αυτή τη φορά δε θα πάμε σε συναυλία, αλλά σε χοροθέατρο.

Μία "σωματική ροκ όπερα" με τίτλο Unknown Negative Activity (UNA).

Με μία Μάρθα Φριντζήλα να γεμίζει τη σκηνή με την δυναμική παρουσία και προσωπικότητά της και τον Βασίλη Μαντζούκη, live on stage, να γεμίζει με τους ήχους της κιθάρας και των κρουστών του επιτυχώς το χώρο με δικές του μουσικές, εμπνευσμένες από τους Nirvana και Deep Purple. Με ένα κοριτσάκι (Μαριάννα Τζούδα) να μοιάζει με μεγάλη χορεύτρια και με τρεις χορευτές (Jozef Fruček, Λίντα Καπετανέα, Edgen Lame) να ψάχνουν τον εαυτό τους μέσα από το σώμα τους.

Δ.Γ. "Τί συμβολίζει το όνομα της όμαδας Rootlessroot?"  (http://www.rootlessroot.com)
Λίντα και Jozef "Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2006. Το όνομα το επιλέξαμε, γιατί θεωρούμε ότι ο καθένας μας χαράζει τη δική του πορεία, χωρίς όμως ποτέ να ξέρει ποια είναι αυτή. Όπως στη φιλοσοφία του ζεν, η γάτα δεν ξέρει ότι είναι γάτα ή ο σκύλος δεν ξέρει ότι είναι σκύλος, έτσι κι εμείς αναζητούμε την ταυτότητά μας μέσα από το χορό και την κίνηση του σώματος. Πιστεύουμε ότι η εποχή των ηρώων δεν έχει τελειώσει και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις βαθύτερες επιθυμίες".

Μία παράσταση που αποτελεί μία από τις ωραιότερες εκφράσεις του σύγχρονου χορού, έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και παρουσιάζεται και στην Ελλάδα.
6 άτομα, 1 κιθάρα, μερικά κρουστά και ένα μικρόφωνο. Αυτά τα ολίγα μας κάνουν μία ολοκληρωμένη παράσταση.
Ιδέα & Χορογραφία: Jozef Fruček/ Λίντα Καπετανέα
Σύνθεση και εκτέλεση: Μάρθα Φριντζήλα, Jozef Fruček, Λίντα Καπετανέα, Βασίλης Μαντζούκης, Edgen Lame και Μαριάννα Τζούδα

Μην το χάσετε ! Θα χάσετε !

Για μία και μοναδική παράσταση στις 29 Απριλίου στο Θέατρο Αμαλία (η παράσταση στις 28 Απριλίου δε θα πραγματοποιηθεί)
Πληροφορίες Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71, 2310 821483, Εισητήρια 15€/12€ (Φοιτητικό) / 10€ (Ομαδικό - Μαθητές σχολών χορού)


Δέσποινα Γερασιμίδου
Για να δείτε το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στον Rockarolla, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου